Е-лікарняні запущено в тестовому режимі

МОЗ запускає в тестовому режимі електронні лікарняні в два етапи. Зараз в роботі підготовка нормативно-правових актів, яка забезпечить роботу лікарняних.

СКАЧАТИ заяву-розрахунок лікарняних

Е-лікарняні запущено в тестовому режимі

Про це заявив на брифінгу заступник міністра охорони здоров'я з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер.

За його словами, наразі є дві моделі розвитку проекту:

1) Спрощена система - партнери з Пенсійного фонду розробили спеціальний веб-інтерфейс на сайті фонду, де лікар за допомогою електронного цифрового підпису може вносити інформацію про пацієнта. Далі в автоматичному режимі всім службам ця інформація буде надаватися з бази даних ПФ.

Це дозволить запустити електронні лікарняні до кінця літа. МОЗ до 10 липня приймає від усіх відповідних медзакладів, які хочуть брати участь в тестуванні цієї системи, форми реєстрації.

Які медзаклади матимуть підтримку від держави

2) Цільова модель - коли в базі даних eHealth є дані про пацієнта, лікар зможе виписувати е-лікарняні з мінімальною кількістю дій.

Повноцінна модель буде впроваджена на початку 2021 року і буде інтегрована в будь-яку медичну інформаційну систему, при цьому не буде залежати від форми власності медустанови.

Нагадаємо, другий етап медичної реформи в Україні стартував 1 квітня.

Через її недоліки і критику в суспільстві, зокрема, серед медиків, президент Володимир Зеленський закликав Міністерство охорони здоров'я переглянути реформу.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оплачувати запізнілий лікарняний

Бухгалтер дізнався про відкритий лікарняний з запізненням. Або ж лікарняний був відкритий за вже відпрацьований день. Як обчислити лікарняні такому працівникові з прикладом заповненого Додатка Д1, – у даній консультації.
27028

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
247177

Оплата електронного лікарняного в бюджетній установі: алгоритм

Розглянемо, як здійснюється оплата е-лікарняного за рахунок роботодавця і які основні моменти потрібно врахувати бухгалтеру, якщо оплата лікарняного здійснюється в межах перших 5 днів тимчасової непрацездатності.
14740

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
23226

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді