У договорах на закупівлю ліків дозволили передбачати попередню оплату

Для закупівель, що проводять у рамках виконання програм з охорони здоров’я, Уряд дозволив передбачати у договорах умови попередньої оплати, якщо закуповують:

  • лікарські засоби, медичні вироби та пов’язані послуги;
  • імунобіологічні препарати (вакцини) та пов’язані послуги.

У договорах на закупівлю ліків дозволили передбачати попередню оплату

Якщо лікарські засоби, медичні вироби, імунобіологічні препарати (вакцини) та пов’язані послуги закуповують спеціалізовані організації, строк попередньої оплати залежить від року, у якому укладено договір. Для договорів 2019 року — строк попередньої оплати не перевищує 18 міс., для 2018 — 24 міс., для 2017 — 40 міс. та для 2016 — 50 міс.

Із постанови КМУ «Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 17 березня 2011 р. № 298 і від 5 вересня 2018 р. № 707» від 27.05.2020 № 537

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1215

Закупівля послуг з поточного ремонту: які нюанси врахувати

Час від часу у замовника виникає потреба в проведенні поточного ремонту, і для цього він має за законодавством провести закупівлю товарів й послуг. Поточний ремонт як предмет закупівлі належить до послуг, а для закупівлі послуг закупівельне законодавство встановлює свої вимоги. І самому розібратися з ними іноді замовнику не під силу. Допоможемо йому в цьому.
4818

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4259

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35739

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді