Невдягнена маска в громадських місцях: озвучено штрафи

Уряд пропонує штрафами боротися із порушенням "маскового" режиму.

КОРОНАВІРУС: коли потрібна захисна маска

Невдягнена маска в громадських місцях: озвучено штрафи

Зареєстрований в Раді законопроект № 3891 від 17.07.2020 р. передбачає штраф від 10 до 15 НМДГ (від 170 грн до 255 грн) за перебування громадян в громадських будинках, транспорті під час дії карантину без вдягнутих респіраторів або захисних масок.

Адмінпротоколи за фактом виявлених правопорушень такого роду складатимуть працівники органів Національної поліції, органів державної санітарно-епідеміологічної служби.

При цьому до підприємств, які порушили санітарне законодавство, застосують фінансову санкцію - штраф у розмірі від 200 до 300 НМДГ (від 3400 грн до 5100 грн). Йдеться про порушення у вигляді пропуску, допуск уособи в громадські будинки, транспорт під час дії карантину без вдягнутих респіраторів або захисних масок.

За матеріалами з сайту ВРУ

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Приклади відрахувань із заробітної плати

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати — у статті.
341542

Електронна декларація – хто подає

Подання декларації – обов’язок посадовців бюджетних установ.❗️Хто має право не подавати електронну декларацію під час воєнного стану та які штрафи передбачено — у нашій консультації.
90408

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування з початком кожного нового року поновлюється, є ще повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66137

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3496

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13858

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді