Ставка ЄСВ: чи зможе бути зменшена вдвічі

Теми:
Розмір єдиного соціального внеску можна зменшити в два рази за рахунок збільшення кількості платників податку. Крім того, для цього потрібна ситуація економічного зростання.

Зразок заповнення Звіту з ЄСВ за квітень 2020 року СКАЧАТИ

Ставка ЄСВ: чи зможе бути зменшена вдвічі

Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко в своєму інтерв’ю. За його словами, потенціал у зближенні податків дуже великий.

Нагадаємо, за даними Держстату, кількість неформально зайнятого населення у віці 15-70 років у першому кварталі 2020 року становила 3,4 млн осіб - 20,6% від загальної чисельності працюючих українців цього віку.

Кількість зайнятого населення у I кварталі 2020 року у віці 15-70 років - 16,5 млн осіб, а безробітного - 1,5 млн осіб. За даними Держстату, рівень зайнятості населення серед населення у віці 15-70 років - 58,2%.

При цьому рівень безробіття серед робочої сили у віці 15-70 років склав 8,6%.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2922

ЄСВ 2025

Ставка ЄСВ у 2025 році збережеться на рівні 22 відсотків для працівників без інвалідності. Мінімальний розмір ЄСВ 2025 та максимальний розмір соціального внеску розраховується на базі МЗП. Наводимо нові граничні розміри ЄСВ у 2025 році.
324

Класифікатор професій для звіту ЄСВ – Додатку Д5 Податкового розрахунку

На допомогу бухгалтеру поради, як користуватися класифікатором професій при заповненні Додатка Д5 Податкового розрахунку. Дивись приклад оформлення штатного розпису, що містить графи, які корисні для заповнення цього додатку.
18772

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
36354

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді