Благодійна допомога: коли не оподатковується ПДФО

Податківці роз’яснили у яких випадках благодійна допомога не підлягає оподаткуванню ПДФО.

СКАЧАТИ Усі нормативні акти у сфері оплати праці в одній підбірці

Благодійна допомога: коли не оподатковується ПДФО

Відповідно до ст. 165 ПКУ до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається сума благодійної допомоги, виплаченої благодійниками, які внесені до Реєстру волонтерів антитерористичної операції або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, на користь:

  • учасників бойових дій-військовослужбовців (резервістів, військовозобов’язаних), які захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, беруть безпосередню участь в антитерористичній операції тощо;
  • учаусників масових акцій громадського протесту в Україні, які зазнали поранення контузії чи іншого ушкодження здоров’я під час участі в цих акціях у період з 21 листопада 2013 року до 28 лютого 2014 року, а також 02 травня 2014 року в місті Одесі, або на користь членів сімей таких учасників, які загинули чи померли внаслідок отриманих у цей період поранень, контузії чи іншого ушкодження здоров’я або визнані безвісно відсутніми в установленому порядку;
  • фізичних осіб, які мешкають на території населених пунктів, де проводиться антитерористична операція, або вимушено покинули місце проживання у зв’язку з проведенням антитерористичної операції в таких населених пунктах;
  • фізичних осіб, які мешкали на території Автономної Республіки Крим та вимушено покинули місце проживання у зв’язку з тимчасовою окупацією території України.

-40% на вартість навчання Експрес-курс для керівників та фахівців бухгалтерської служби

При цьому до членів сімей учасників бойових дій або учасників масових акцій громадського протесту в Україні належать: дружина, чоловік, які не одружилися вдруге, батьки, дід та баба (якщо батьки померли), неповнолітні діти, повнолітні діти з інвалідністю.

За матеріалами з сайту ДПС

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

ПСП 2024: кому і як надавати

Податкова соціальна пільга у 2024 році надає можливість зменшити розмір ПДФО. Хто має право на ПСП 2024, як її застосовувати, для кого призначена «дитяча» ПСП та який її розмір, які документи потрібні для застосування такої ПСП, які коди ознак ПСП застосовувати при складанні Додатку 4ДФ Податкового розрахунку – відповіді на ці питання у даному огляді.
30015

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
36134

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
85209

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді