Локалізація в закупівлях: у що стане українській економіці

Реалізація проголосованого в першому читанні законопроекту №3739, який надає переваги місцевим виробникам при проведенні тендерів, призведе до втрати економіки на рівні 900 мільйонів доларів.

Перевірте, чи підтвердив ваш майданчик відповідність системи захисту інформації

Локалізація в закупівлях: у що обійдеться українській економіці

Відповідну тезу озвучив Павло Кухта, колишній в.о. міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, керівник із політичних питань Київської школи економіки.

Він зазначив, що коли ми говоримо про цю локалізацію, то розуміємо, що у неї є оборотна сторона. Тобто буде легше вигравати тендери нашим місцевим виробникам. Але якщо вони їх зараз ринково програють (не дають ту ціну або якість, яка потрібна), то це все ляже на бюджет державний, місцевий, державних компаній у вигляді додаткових витрат. Тобто вони зможуть банально менше купити на ті самі гроші.

Колишній посадовець пояснив, що "врешті ці гроші будуть вийняті з кишені пересічного українця" - він буде змушений платити більше податків, або отримає менше публічних послуг у сфері освіти, медицини тощо.

За матеріалами з сайту Dozorro

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1209

Закупівля послуг з поточного ремонту: які нюанси врахувати

Час від часу у замовника виникає потреба в проведенні поточного ремонту, і для цього він має за законодавством провести закупівлю товарів й послуг. Поточний ремонт як предмет закупівлі належить до послуг, а для закупівлі послуг закупівельне законодавство встановлює свої вимоги. І самому розібратися з ними іноді замовнику не під силу. Допоможемо йому в цьому.
4766

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4225

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35701

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді