Протидія відмиванню коштів: Уряд оновив акти

На виконання вимог Закону № 361 про фінансовий моніторинг Уряд затвердив нову редакцію Положення про Єдину державну інформаційну систему у сфері запобігання та протидії відмиванню коштів.

Організація роботи бухгалтерської служби - ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ на семінар

Протидія відмиванню коштів: Уряд оновив акти

Документом встановлюються оновлені засади визначення інформаційних ресурсів та використання технологій інформаційного обміну ЄДІС та порядок надання суб’єктами ЄДІС інформаційних ресурсів, необхідних для проведення Держфінмоніторингом оперативного та стратегічного аналізу.

Інформаційний обмін ЄДІС пропонується базувати на СЕВ ДЕІР «Трембіта» (Системі електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів).

Ще одним рішенням Уряду також на вимогу вищезазначеного закону актуалізовано порядок формування Переліку осіб, пов'язаних з провадженням терористичної діяльності або стосовно яких застосовано міжнародні санкції.

Нова редакція документа, зокрема, передбачає, що серед підстав включення або виключення осіб до/з переліку є рішення адміністративного суду про осіб, які відповідають критеріям, визначеними резолюціями Ради Безпеки ООН, та відомостям міжнародних організацій.

Інформація щодо громадян, іноземців, юридичних осіб та трастів подається до Держфінмоніторингу СБУ та МЗС для включення до Переліку. Ці ж органи здійснюватимуть розгляд запитів щодо виключення осіб із зазначеного Переліку терористів.

Окрім того, передбачено негайне доведення до відома суб’єктів первинного фінансового моніторингу відповідної інформації.

За матеріалами з Урядового порталу

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Доплати бюджетникам – 2024

Посадові оклади в бюджетних установах нині не великі. Однак збільшують заробіток працівників інші виплати, як-то доплати, надбавки, премії. У цьому огляді – про стимулюючі доплати і надбавки в бюджетних установах 2024.
40105

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
8108

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14563

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді