Договори бюджетних розпорядників стали відкритими для громадськості

На веб-порталі Є-data в тестовому режимі запрацювало API до договорів бюджетних розпорядників для громадського контролю та аналізу.

За допомогою автоматизованого доступу з використанням API користувачі зможуть експортувати дані та створювати сервіси для громадського моніторингу виконання угод, аналізу доброчесності транзакцій та податкової політики розпорядників.

На порталі уперше відкрили інформацію для громадськості про фактичний стан виконання домовленостей між розпорядниками публічних коштів та їх контрагентами, предмет публічних контрактів, його вартість.

Оксана Маркарова, перший заступник Міністра фінансів:

Відкриття бази договорів розпорядників — це великий крок для аналізу використання бюджетних коштів, який стане ефективним інструментом контролю громадськості за фінансовою діяльністю публічних розпорядників. Упевнені, що в перспективі така відкритість даних оптимізує виконання посадових обов’язків розпорядників.

Джерело: сайт Міністерства фінансів України, веб-портал Є-data

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1215

Закупівля послуг з поточного ремонту: які нюанси врахувати

Час від часу у замовника виникає потреба в проведенні поточного ремонту, і для цього він має за законодавством провести закупівлю товарів й послуг. Поточний ремонт як предмет закупівлі належить до послуг, а для закупівлі послуг закупівельне законодавство встановлює свої вимоги. І самому розібратися з ними іноді замовнику не під силу. Допоможемо йому в цьому.
4815

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4259

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35737

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді