За півроку аудитори ДПС поповнили держбюджет на 3,7 млрд грн

Протягом січня-червня 2020 року підрозділами податкового аудиту органів ДПС проведено 1,4 тис. планових та 3,5 тис. позапланових перевірок. Це на 42% менше, ніж минулого року.

Штрафи за неподання звітів ЧИТАТИ

За півроку аудитори ДПС поповнили держбюджет на 3,7 млрд грн

Причина скорочення кількості контрольних заходів – мораторій на перевірки у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Не зважаючи на те, що протягом півріччя 3,5 місяці документальні перевірки не проводилися, падіння основних показників результативності є значно меншим за цей відсоток. Зокрема, при тому що за 6 міс. поточного року порівняно з відповідним періодом 2019 року перевірки скоротилась на 41%, донарахування зменшилися лише на 28%.

Стягнуто до бюджету одну з трьох гривень узгоджених донарахованих сум. Загальний внесок підрозділів податкового аудиту у забезпечення надходжень до бюджету за 6 місяців 2020 року становить 3,7 млрд гривень.

Так, надійшло грошовими коштами 1,3 млрд грн, зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на 10,7 млрд грн, що упередило несплату податку у майбутньому на 1,9 млрд грн, зменшено залишки від’ємного значення ПДВ, який після бюджетного відшкодування включається до складу податкового кредиту наступного періоду, на 520 млн гривень.

За матеріалами з сайту ДПС

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7076

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17369

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
106785

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді