Штраф у 125 тис грн за неоформлення працівника визнано законним

Йдеться про рішення Харківського суду, який відмовив у задоволенні адміністративного позову підприємства щодо скасування постанови про накладення штрафу у розмірі 125 190 гривень.

Зразок повідомлення про прийняття працівника на роботу СКАЧАТИ

Штраф у 125 тис грн за неоформлення працівника визнано законним

В позовній заяві позивач стверджував, що до нього має бути застосовано попередження.

В жовтні 2019 року посадовими особами ГУ Держпраці у Харківській області було проведено захід державного контрою у формі інспекційного відвідування, в ході якого було встановлено факт перебування працівника без належного оформлення трудових відносин. Одночасно, суб’єкт господарювання не заперечував, що зазначена особа є його неофіційно оформленим працівником, пояснюючи факт неоформлення стажуванням.

Судом було встановлено, що станом на момент проведення інспекційного відвідування підприємством не було виконано приписи ч. 3 ст.24 КЗпП України у відношенні вищезгаданого працівника, не було належним чином оформлено з останнім трудові відносини.

Одночасно, позивачу було відмовлено у задоволенні вимоги щодо зміни міри юридичної відповідальності обраної владним суб’єктом під час винесення постанови про накладення штрафу. Так, суд зазначив, що застосовуючи до позивача штраф у розмірі тридцяти мінімальних заробітних плат Управління Держпраці не порушило його права бути притягненим до відповідальності за нормами чинного законодавства та діяло виключно в рамках законодавства.

За матеріалами з сайту Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень тепер легко! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від «Головбух: Бюджетник» першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13836

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14873

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді