Реорганізація підприємства: що з атестацією робочих місць

При реорганізації підприємства атестаційна комісія може визначити групу робочих місць (які одночасно існують у роботодавця) аналогічними і скласти на неї одну Карту.

Нові нормативні акти у сфері оплати праці

Реорганізація підприємства: що з атестацією робочих місць

Згідно вимог п. 1 Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці № 442 атестація робочих місць за умовами праці проводиться на підприємствах і організаціях незалежно від форм власності й господарювання, де технологічний процес, використовуване обладнання, сировина та матеріали є потенційними джерелами шкідливих і небезпечних виробничих факторів.

Вимогами пункту 3 Порядку визначено, що атестація проводиться згідно з цим Порядком та методичними рекомендаціями щодо проведення атестації робочих місць за умовами праці, що затверджуються Мінсоцполітики і МОЗ.

Вимогами п. 1.3 Методичних рекомендацій № 41, атестації підлягають робочі місця, на яких технологічний процес, обладнання, використовувані сировина і матеріали можуть бути потенційними джерелами шкідливих і небезпечних факторів.

Тобто утворені робочі місця, які відповідають визначеним пунктом 1 Порядку ознакам повинні бути атестовані за умовами праці.

Пунктом 2.3 розділу 2 «Організація роботи по атестації» Методичних рекомендацій визначено, що атестаційна комісія складає "Карту умов праці" на кожне враховане робоче місце або групу аналогічних місць. Частиною 3 розділу «Загальні дані» Інструкції щодо заповнення Карти умов праці визначено, що на групу аналогічних робочих місць допускається заповнення однієї Карти, якщо умови і характер праці на цих робочих місцях аналогічні за всіма показниками умов праці, на яких вже проведена атестація.

Тобто атестаційна комісія може визначити групу робочих місць (які одночасно існують у роботодавця) аналогічними і скласти на неї одну Карту.

За матеріалами з сайту Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13858

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14906

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді