Урядовці скоротили час для реєстрації податкових накладних

24.03.2018 набрала чинності постанова КМУ від 21.02.2018 № 204, якою внесено зміни до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних.

Зміни, зокрема, передбачають:

  • операційний день (час протягом якого ДФС приймає, реєструє, або зупиняє реєстрацію ПН/РК) триває в робочі дні з 8-ї до 20-ї години (у попередній редакції було встановлено, що операційний день триває з 0 до 23-ї години);
  • технічне обслуговування та регламентні роботи, що потребують зупинки Реєстру, не проводитимуть протягом операційного дня, крім аварійних випадків;
  • якщо 15 число або останній день місяця припадають на вихідний, святковий або неробочій день, такий день вважатимуть операційним днем;
  • у разі зупинки реєстрації ПН/РК формується квитанція про зупинення реєстрації. Таку квитанцію одночасно надсилатимуть постачальнику та отримувачу-платнику податку.

АС «Є-Звітність»: вимоги Казначейства

Крім того, встановлено, що ПН/РК, реєстрацію яких зупинено, реєструватимуть у день настання однієї з таких подій:

  • прийняття в установленому порядку та набрання чинності рішенням про реєстрацію ПН/РК;
  • набрання рішенням суду законної сили про реєстрацію ПН/РК(у разі надходження до ДФС відповідного рішення);
  • неприйняття та/або відсутність реєстрації в установленому порядку рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації ПН/РК.

Форма 1дф: складаємо правильно

Постанова КМУ «Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних» від 21.02.2018 № 204

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Звіт з праці 1-ПВ: бланки та інструкція

Звіт з праці (форма 1-ПВ) : ➤ хто подає ➤ строки подання звіту ➤ звіт за місяць ➤ звіт з праці за квартал ➤ як заповнити звіт ➤ скачати бланки.
82653

Авансовий звіт на відрядження: проведення

Які проведення використовувати, коли працівники подають авансові звіти на відрядження – продемонструємо на шести прикладах. А також розглянемо, як відобразити в бухгалтерському обліку ці операції за різних ситуацій.
67739

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3693

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді