Оплата праці медпрацівників: коронавірусні особливості

Держпраці проводить перевірки медичних закладів на предмет правильності оплати праці медпрацівників, задіяних в боротьбі з коронавірусною інфекцією.

Готовий зразок довідки-розрахунку на виплату зарплати СКАЧАТИ

Оплата праці медпрацівників: коронавірусні особливості

Держпраці нагадує: постановою Кабміну №246, із змінами від 24.04.2020 №331 та від 20.05.2020 №392, передбачено низку додаткових соцгарантій медпрацівникам.

Зокрема, пунктом 1 на період здійснення карантинних заходів встановлюється доплата у розмірі до 300% заробітної плати з урахуванням передбачених законодавством обов’язкових доплат та надбавок.

Відповідно до абзацу 4 пункту 1 Постанови №246 від 23.03.2020, доплати мають здійснюватися у державних закладах охорони здоров’я, передбачених для надання стаціонарної медичної допомоги хворим на COVID-19, медичним та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті з медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу ( COVID-19).

Абзацом 5 пункту 1 Постанови №246 від 23.03.2020 визначено, що конкретний перелік посад працівників, яким встановлюється доплата, затверджується керівником відповідного закладу охорони здоров’я.

За матеріалами Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Призупинення дії трудового договору: що в Податковому розрахунку

З консультації дізнаєтеся, чи зазначати в Додатку Д5 реквізити наказу про призупинення дії трудового договору, як заповнити при цьому Додатки Д1 та 4ДФ, а також, як бути з ЄСВ з мінімальної бази
15986

Реквізити документів за ДСТУ 4163:2020

Стандарт визначає нові вимоги до 32 реквізитів службових документів. Наші експерти звели й систематизували настанови та рекомендації за кожним реквізитом та унаочнили прикладами.
13800

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
14040

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
15220

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді