Платні послуги в архівних установах: як визначити вартість

UA RU
Мін’юст вирішив врегулювати питання надання архівними установами платних послуг.

Він розробив та оприлюднив для обговорення проєкт наказу «Про затвердження Порядку визначення вартості та надання платних послуг та виконання робіт архівними установами, що утримуються за рахунок бюджетних коштів».

Ним визначено проєкти:

  • порядку визначення вартості та надання платних послуг та виконання робіт архівними установами, що утримуються за рахунок бюджетних коштів;
  • примірного переліку платних послуг та робіт, які можуть надаватися архівними установами, що утримуються за рахунок бюджетних коштів (далі — Примірний перелік).

У Примірному переліку наведено платні послуги за найменуванням та одиницею виміру у розрізі напрямів діяльності архівних установ:

  • науково-технічне опрацювання документів і справ юридичних осіб;
  • надання методичної і практичної допомоги юридичним особам із питань архівної справи та діловодства, забезпечення збереженості архівних документів;
  • використання інформації архівних документів та надання інформаційних послуг.

Бухгалтера архівних установ, керівники фінансових підрозділів засновників цих установ можуть надсилати Мін’юсту свої зауваження та пропозиції до цього проєкту наказу.

Із повідомлення про оприлюднення проєкту наказу Міністерства юстиції України «Про затвердження порядку визначення вартості та надання платних послуг та виконання робіт архівними установами, що утримуються за рахунок бюджетних коштів»

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Як розрахувати середньооблікову кількість штатних працівників

Коли справа доходить до подання звітності, у бухгалтера постають питання. Адже є сумісники, декретниці, нові працівники й ті, що звільнилися. Давайте розглянемо, як розраховується середньооблікова кількість штатних працівників.
52545

Авансовий звіт у 2024 році: бланк та приклад заповнення

Для бухгалтера звична практика – видати працівникам аванс на відрядження, отримати від них авансові звіти, відшкодувати витрати за час поїздки. Та чи певний бухгалтер, що працівник подав авансовий звіт правильно? Надаємо бланк та приклад заповнення.
175424

Бюджетні кошти на Є-дата

Дізнайтеся нюанси та строки оприлюднення інформації про використання бюджетних коштів на веб-порталі Є-data, аби уникнути штрафів і відповідальності за Є-data 2024 року.
100875

Витрати майбутніх періодів: як облікувати

З’ясуємо, що таке витрати майбутніх періодів та все про їхній бухгалтерський облік, зокрема облік передплати за оренду, періодичні видання, ліцензію за використання програмного забезпечення.
27018

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді