Держслужбовця відсторонили: чи присвоювати черговий ранг

НАДС роз’яснило, що відсторонити від посади можуть особу, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину середньої тяжкості, тяжкого чи особливо тяжкого злочину, і незалежно від тяжкості злочину — щодо особи, яка є службовою особою правоохоронного органу.

Держслужбовця відсторонили: чи присвоювати черговий ранг

Підставою для відсторонення від посади на строк не більше двох місяців є рішення слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження. Строк відсторонення від посади може бути продовжено.

Відсторонення держслужбовця від посади чи відсторонення від виконання посадових обов’язків не припиняє відносин служби, а тому не є різновидом звільнення. Відсторонена особа зберігає за собою більшість прав державного службовця, що нерозривно пов’язані з виконанням ним відповідних повноважень (право на звільнення, право на захист тощо).

Отже, період відсторонення державного службовця від виконання посадових обов’язків за рішенням суду зараховується до строку для присвоєння чергового рангу держслужбовця.

Із роз’яснення НАДС «Щодо присвоєння чергового рангу державному службовцю у період його відсторонення від посади за рішенням суду» від 08 вересня 2020 р. № 115 р/з

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7076

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17369

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
106785

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді