Отримали готівку — відзвітуйте перед Казначейством

Реєстрація в органах Казначейства бюджетних зобов’язань та бюджетних фінансових зобов’язань під час відшкодування працівникам коштів, підставою для чого є авансові звіти — обов’язкова.

Готівку для видатків, які не проводять у безготівковій формі, розпорядникам бюджетних коштів видають на підставі заявки на видачу готівки. Так визначає пункт 13.2 Порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів, затвердженого наказом МФУ від 23.08.2012 № 938 (далі — Порядок № 938).

Коли розпорядник бюджетних коштів отримує матеріальні цінності або послуги, придбані за готівку, він подає до органів Казначейства документи, які підтверджують здійснені видатки (акти придбання матеріальних цінностей чи послуг, рахунки-фактури тощо). Для подання таких документів у розпорядника є три робочі дні після закінчення строку, на який йому надають готівку.

Якщо розпорядник бюджетних коштів не подасть до органу Казначейства документів, що підтверджують отримання товарів, робіт чи послуг, органи Казначейства припиняють видавати готівку на зазначені цілі. Відновити таку видачу можливо лише після подання документів (п. 13.4 Порядку № 938).

Джерело: Лист ДКСУ від 19.03.2018 № 16-09/286-4539

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Звіт з праці 1-ПВ: бланки та інструкція

Звіт з праці (форма 1-ПВ) : ➤ хто подає ➤ строки подання звіту ➤ звіт за місяць ➤ звіт з праці за квартал ➤ як заповнити звіт ➤ скачати бланки.
82654

Авансовий звіт на відрядження: проведення

Які проведення використовувати, коли працівники подають авансові звіти на відрядження – продемонструємо на шести прикладах. А також розглянемо, як відобразити в бухгалтерському обліку ці операції за різних ситуацій.
67739

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3693

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді