Держслужбовець пішов у соціальну відпустку — хто виконуватиме його роботу

Відпускні: як виплатити та не помилитися з періодом карантину

Враховуючи ситуацію, яка склалася у країні у зв’язку із установленим карантином, суб’єкт призначення/керівник державної служби з метою безперебійного функціонування державного органу на період заміщення тимчасово відсутнього державного службовця, у разі використання таким держслужбовцем права на соціальну відпустку, на думку НАДС, може прийняти рішення про оголошення добору на таку посаду державної служби на період дії карантину.

Держслужбовець пішов у соціальну відпустку — хто виконуватиме його роботу

Водночас добір і призначення осіб на вакантні посади державної служби мають здійснюватися у виняткових випадках, пов’язаних з необхідністю виконання завдань і функцій держорганів на період дії карантину.

Із роз’яснення НАДС «Щодо призначення на посади державної служби на період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на період соціальної відпустки» від 06.10.2020 № 121-20

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
151987

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді