Дистанційна робота на карантині: чи може бути примусовою мірою

У Держпраці пояснили чи може роботодавець у примусовому порядку перевести працівників на дистанційну роботу на період карантину.

Хочете прокоментувати чи поділитися новиною з колегами? Переходьте на Facebook ►►►

Скачати зразок трудового договору на дистанційну роботу

Дистанційна робота на карантині: чи може бути примусовою мірою

Ні, не може. Переведення співробітника на віддалену роботу — це істотна зміна умов праці (ст. 32 КЗпП України). Про зміну таких умов праці роботодавець повинен повідомити працівника не пізніше ніж за два місяці.

Але якщо роботодавець запроваджує такий режим за ініціативою працівника, то чекати двох місяців не потрібно. Установити віддалений режим роботи необхідно з дня, зазначеного в заяві працівника.

За матеріалами Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13835

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14871

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді