Читайте в новому номері журналу «Головбух Праця та Зарплата»

Автор
головний редактор журналу «Головбух Бюджет»
З нами – штрафобезпечно: вже 16 років бережемо професійний спокій наш клієнтів.

новий номер журналу Головбух Праця та Зарплата

⚡️ПРИДБАТИ ЖУРНАЛ НА ВИГІДНИХ УМОВАХ⚡️

Квітнути за планом попри все

Квітень – це час, коли природа відновлюється: перші теплі вітри, перші квіти, перші справді сонячні тижні. Квітень – це час, коли життя перемагає. А ми, втомлені зимою, опиняємося посеред цього життя й відчуваємо надію. Бо не можемо її не відчувати. Бо живі… попри все. І працюємо… попри все. Тож розберімося з робочими питаннями, бо їх у нас цього місяця чимало. Зокрема, з приводу оплати е-лікарняних з’ясуйте:

  • як підтвердити страховий стаж. Адже ПФУ видає три довідки, які містять інформацію про страховий стаж застрахованої особи. Однак це не означає, що бухгалтер, коли розраховує лікарняні або декретні, може скористатись будь-якою з них. Тримайте роз’яснення експерта, щоб вибрати оптимальний для себе варіант;
  • чи оплачувати е-лікарняний сумісникам. Із 1 січня 2023 року діє нова редакція Закону № 1105, яка спричинила чимало питань щодо виплати лікарняних сумісникам. Скористайтеся експертними підказками, щоб знати:
    • коли можна відмовити в оплаті лікарняного працівнику за основним місцем роботи;
    • які документи має надати сумісник, щоб отримати виплату за лікарняним;
    • що робити, якщо працівник подав заяву, що хоче отримати виплату не за основним місцем роботи, а на місці роботи за сумісництвом;
  • як обчислювати лікарняні з 1 квітня. Адже змінюється розмір мінзарплати. Шість прикладів від експерта допоможуть врахувати квітневе підвищення мінзарплати й оплатити лікарняні без помилок. Знатимете, як правильно визначити розмір виплати та чи завжди розмір страхового стажу впливає на е-лікарняний.

Епопея з утриманням військового збору з негрошових доходів і застосуванням при цьому натурального коефіцієнта отримала продовження. Розв’язання ситуації йде в позитивний бік для податкових агентів. Редакція отримала від ДПС листа з відповідями, чи застосовувати натуральний коефіцієнт під час утримання військового збору з негрошових доходів. Тож не зволікайте – читайте.

Залишайтеся з нами!

Працюймо з любов’ю!

акційна передплата журналів для бухгалтерів

Весняні дива для бухгалтерів! Оформлюйте передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»платіть за 10 місяців, а користуйтеся цілий рік!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20.

Статті за темою

Усі статті за темою

Форма 1-ОПП: нюанси заповнення

Щоб зареєструватись у відповідному органі ДПС як платники податку, бюджетні установи зобов’язані подати контролюючому органу заяву – форма 1-ОПП. Розглянемо, що це за форма, коли її слід подавати і як заповнювати.
59222

Реєстраційна картка для отримання КЕП – бланк та зразок

Реєстраційна картка для юридичної особи для отримання кваліфікованого електронного підпису (КЕП) змінювалися неодноразово. У публікації – актуальна реєстраційна картка для електронних ключів - бланк і зразок її заповнення.
67635

Скорочення працівників

Алгоритм скорочення працівників під час карантину й не тільки розглянемо у даній консультації.
8265

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді