Читайте в новому номері журналу «Головбух Праця та Зарплата»

Автор
головний редактор журналу «Головбух Бюджет»
З нами – штрафобезпечно: вже 16 років бережемо професійний спокій наш клієнтів.

новий номер журналу Головбух Праця та Зарплата

⚡️ПРИДБАТИ ЖУРНАЛ НА ВИГІДНИХ УМОВАХ⚡️

Що зорі віщують на липень

Дві повні в козорогу підряд – явище непересічне, а отже, нудно не буде. Приємності очікуємо, святкування – невідворотні, однак і попрацювати доведеться. Зазирнімо в бухгалтерський липень разом 😉.

Ретроградний Нептун підштовхне роботодавців завершувати розпочаті справи. Так, травневі зміни щодо мобілізації набирають обертів. В епіцентрі – і роботодавці, і працівники. Адже обов’язків роботодавців щодо оповіщення працівників суттєво побільшало. Тож тримайте п’ять акцентів від експерта щодо того, хто, як і коли має оповістити працівників про їх виклик до ТЦК та яких коригувань зазнали правила військового обліку.

Стрімкий Марс у липні допоможе роботодавцям забронювати військовозобов’язаних працівників. А наш експерт вже пояснив основні моменти нового порядку бронювання. Особливих змін він не зазнав, однак з’явилося електронне бронювання через Дію.

Венера, планета кохання й насолоди, не залишиться осторонь. Завдяки її впливу роботодавці нададуть відпустки при народженні дитини без порушень. Навіть змінений у квітні перелік документів, якими підтверджують право на відпустку, не стане на заваді. За допомогою статті Ірини Житкової освіжіть знання про цю відпустку. Збережіть пам’ятку з оновленим переліком. Також у пригоді стануть заява та наказ. А стаття Катерини Моторної допоможе тим бухгалтерам, які мають справу із закордонними пологами. Знатимете, які документи працівниця має надати, щоб отримати допомогу у зв’язку з народженням дитини, та чи потребуватимуть іноземні документи додаткової легалізації.

Сатурн, який вже давно почав ретроградний рух, встиг накапостити зарплатним бухгалтерам. Тому ми отримали чимало запитань щодо виплат працівникам за час їх перебування на курсах підвищення кваліфікації. Однак ми цей плив деактивуємо. Як? Відповідями, які містить стаття «Направляємо працівників на курси підвищення кваліфікації без порушень».

Ну і, нарешті, молодик. У липні він знаменує початок підготовки до Дня бухгалтера. Для нас цей день особливо трепетний і святковий (настільки, наскільки війна дає змогу). Тож вітаємо вас, любі! Нехай робота приносить задоволення, натхнення та матеріальний достаток. Адже ви того варті!

Залишайтеся з нами!

Працюймо з любов’ю!

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Методика розрахунку орендної плати: визначаємо розмір, індексуємо, розподіляємо

За оренду державного/комунального майна орендарі сплачують орендну плату установі – орендодавцю/балансоутримувачу. Розмір її за перший місяць/добу/годину визначає договір оренди. Та перед укладенням договору орендодавець/балансоутримувач має визначати її розмір. Як визначити/розрахувати орендну плату розглянемо далі.
32366

Реєстрація РРО

РРО – це сфера, в якій час від часу відбуваються зміни. І вони постійні. Процедура реєстрації звичайних РРО спростилася за останні роки. Про реєстрацію РРО – тема даної консультації.
6846

Списання ліків у бюджетній установі

Прочитайте, що робити з лікарськими засобами після того, як спливе термін їх придатності та як правильно списати протерміновані ліки.
13147

Відрядження в бюджетних установах: оформлення та оплата

Відрядження оплачуються відповідно до умов колективного чи трудового договору. Про останні зміни в оплаті відряджень у бюджетних установах. Про порядок оформлення й оплати відряджень, з прикладами розрахунків – у цьому огляді.
153068

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді