Рішення орендодавців державного майна щодо договорів оренди стають публічними

Бухгалтерські калькулятори - онлайн розрахунок ►►►

Фонд держмайна України і його регіональні відділення розпочали розкривати інформацію про договори оренди, щодо яких орендодавці прийняли рішення про їх продовження без аукціону та про договори, щодо яких орендодавці прийняли рішення про збільшення строків оренди у зв’язку із приведенням цих строків у відповідність з чинним законодавством.

Рішення орендодавців державного майна щодо договорів оренди стають публічними

Уніфікований формат прийняття таких рішень та порядок розкриття інформації про ці договори були затверджені Регламентом щодо продовження договорів оренди державного майна без аукціону та приведення у відповідність до законодавства строку дії договору оренди державного майна.

Фонд ініціював розкриття інформації про вказані типи договорів з метою посилити публічний контроль обґрунтованості можливості продовження їх на новий строк без аукціонів та збільшення строків оренди.

Відповідно до Закону України «Про оренду державного та комунального майна» чинний договір оренди державного майна може бути продовжений на новий строк без проведення аукціону у випадках, коли:

  • його продовжують вперше, за умови, що строк оренди за ним становить 5 років або менше;
  • цей договір продовжується не вперше, однак був укладений без проведення аукціону з органами державної влади, органами місцевого самоврядування, релігійними організаціями, Пенсійним фондом України, дипломатичними представництвами;
  • його продовжують не вперше, однак був укладений з підприємствами, установами, організаціями, що надають соціально важливі послуги населенню, перелік яких визначає Уряд.

Також, законом про оренду передбачена можливість збільшення строків чинного договору оренди до 5 років, якщо цей договір:

  • був укладений на строк, що становить менше 5 років;
  • раніше не продовжувався;
  • право власності на об’єкт оренди зареєстровано у державному реєстрі речових прав.

Ознайомитись з реєстром рішень орендодавців про продовження чинних договорів оренди без аукціону та реєстром рішень орендодавців про збільшення строку договорів ви можна на сайті Фонду державного майна.

Із офіційного вебсайту Фонду держмайна України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Доплати бюджетникам – 2024

Посадові оклади в бюджетних установах нині не великі. Однак збільшують заробіток працівників інші виплати, як-то доплати, надбавки, премії. У цьому огляді – про стимулюючі доплати і надбавки в бюджетних установах 2024.
40119

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
8509

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14580

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді