Нові норми харчування у закладах освіти, оздоровлення та відпочинку

Блок під заголовком новини 1 Підпишіться на Telegram-канал Головбух Бюджет. Новини! Тримаємо руку на пульсі усіх змін без паніки та зайвої води

Нові Типові штатні нормативи ЗДО із 01.09.2025

МОЗ оприлюднило для обговорення проєкт постанови КМУ, якою затверджені:

  • норми харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку;
  • порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

У додатках до проєкту норм харчування визначили: Нові норми харчування у закладах освіти, оздоровлення та відпочинку

  • норми споживання основних груп харчових продуктів на сніданок або вечерю у закладах дошкільної освіти при п’ятиденному перебуванні;
  • норми споживання основних груп харчових продуктів на обід у закладах дошкільної освіти при п’ятиденному перебуванні;
  • норми споживання основних груп харчових продуктів у складі другого сніданку та підвечірку у закладах дошкільної освіти при п’ятиденному перебуванні;
  • особливості норм споживання основних груп харчових продуктів у закладах дошкільної освіти при семиденному перебуванні;
  • норми споживання основних груп харчових продуктів на сніданок або вечерю у закладах загальної середньої освіти та інших закладах освіти, що провадять освітню діяльність на певному рівні (рівнях) повної загальної середньої освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку при п’ятиденному перебуванні;
  • норми споживання основних груп харчових продуктів на обід у закладах загальної середньої освіти та інших закладах освіти, що провадять освітню діяльність на певному рівні (рівнях) повної загальної середньої освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку при п’ятиденному перебуванні;
  • норми споживання основних груп харчових продуктів у складі другого сніданку та підвечірку у закладах загальної середньої освіти та інших закладах освіти, що провадять освітню діяльність на певному рівні (рівнях) повної загальної середньої освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку при п’ятиденному перебуванні;
  • особливості норм споживання основних груп харчових продуктів у закладах загальної середньої освіти та інших закладах освіти, що провадять освітню діяльність на певному рівні (рівнях) повної загальної середньої освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку при семиденному перебуванні;
  • потреба у рідині для дітей і підлітків різних вікових груп;
  • забезпечення харчуванням дітей з особливими дієтичними потребами.

Також затвердили форми:

  • бракеражного журналу харчових продуктів, що надійшли від постачальника харчових продуктів та/або послуг з харчування;
  • бракеражного журналу готових страв, виготовлених закладом освіти самостійно та/або готових страв, що надійшли від постачальника харчових продуктів та/або послуг з харчування.

Із проєкту постанови КМУ «Про затвердження Норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

додаток

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Статистична звітність 2026: календар та форми

Держстат готує нас до подання статистичної звітності у 2026 році, яка щороку зазнає змін у складі, а також і у самих формах звітів. Розглянемо табель (перелік), календар державних статзвітів на 2026 рік, а також набір (альбом) усіх форм статзвітів на 2026 рік. Розглянемо, хто, коли і як звітуватиме до Держстату в наступному році
826

Надходження в натуральній формі в бюджетній установі: приклади + проведення

У кейсі бухгалтерських проведень завжди зможете знайти проведення за різними господарським операціями, навіть такі, що не передбачає Типова кореспонденція. Наразі для вас — 4 приклади оприбуткування надходжень у натуральній формі.
26821

Оплата праці студентів-практикантів

Здобувачі професійної освіти — студенти та курсанти (слухачі) проходять практичну підготовку на підприємствах, установах, організаціях, інших суб’єктах господарювання (далі — роботодавець) згідно з договорами, укладеними закладами професійної освіти та цими суб’єктами господарювання. Що врахувати при оформленні студентів-практикантів та як оплачувати їх працю
50

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді