Атестація робочих місць: коли необхідна та хто несе відповідальність

У Держпраці надали роз’яснення щодо питання визначення робочих місць, які підлягають атестації та особи, яка несе відповідальність за її проведення.

План перевірок Держпраці на 2020 рік ⋙ СКАЧАТИ

Атестація робочих місць: коли необхідна та хто несе відповідальність

Згідно вимог Методичних рекомендацій N 41 основною метою атестації є регулювання відносин між власником і працівниками щодо реалізації прав на здорові й безпечні умови праці, пільги та компенсації за роботу в несприятливих умовах.

Періодичність атестації встановлюється підприємством у колективному договорі, але не рідше одного разу на 5 років. Атестації підлягають робочі місця, на яких технологічний процес, обладнання, використовувані сировина і матеріали можуть бути потенційними джерелами шкідливих і небезпечних факторів.

Відповідальність за своєчасне та якісне проведення атестації покладається на керівника підприємства.

За матеріалами Держпраці

Атестація робочих місць: коли необхідна та хто несе відповідальність
ВІКТОР ОНИЩЕНКО,експерт з питань бухгалтерського обліку та оподаткування
Якщо припуститеся помилок у розрахунково-платіжній відомості працівника, ризикуєте отримати чималі штрафи. Ми допоможемо цього уникнути.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
152478

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді