Держслужбовці зможуть працювати за гнучким графіком

Держслужбовці зможуть працювати за гнучким графіком

НАДС змінило типові правила внутрішнього трудового розпорядку. В них з’явилась норма щодо гнучкого графіку роботи для держслужбовців.

Так, за ініціативою держслужбовця і згодою його безпосереднього керівника може встановлюватися гнучкий режим робочого часу, незалежно від визначеного правилами внутрішнього службового розпорядку режиму роботи держоргану.

Гнучкий режим можуть встановити на визначений строк або безстроково. При цьому мають дотримати норми робочого часу або тривалості встановленого для держслужбовця неповного робочого дня/тижня. Гнучкий режим робочого часу держслужбовця встановлюється наказом (розпорядженням) керівника державної служби в держоргані.

Із наказу НАДС «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного агентства України з питань державної служби» від 31.07.2020 № 143-20

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13835

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14872

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді