Лікарняний по догляду за дитиною: ФСС про фінансування виплат

Упродовж 9 місяців 2020 року Фонд компенсував втрачений за період здійснення догляду заробіток на загальну суму 452,7 млн грн.

Лікарняні: як простій та відпустки впливають на їх розмір

Лікарняний по догляду за дитиною: ФСС про фінансування виплат

Надання допомоги по догляду за хворою дитиною віком до 14 років здійснюється за весь період, протягом якого дитина за висновком лікаря потребує догляду, але не більше 14 к. дн. А в разі стаціонарного лікування – за весь час перебування застрахованої особи в стаціонарі разом із хворою дитиною.

Допомога по тимчасовій непрацездатності по догляду за хворим членом сім’ї виплачується не більш як за 3 к. дн., а у виняткових випадках, з урахуванням тяжкості хвороби та побутових обставин, – не більш ніж за 7 к. дн.

Розмір допомоги залежить від тривалості страхового стажу та складає від 50% середньої заробітної плати (якщо стаж не перевищує 3 років) і до 100% (якщо стаж – понад 8 років).

За матеріалами ФССУ

Лікарняний по догляду за дитиною: ФСС про фінансування виплат
ІРИНА ЖИТКОВА,керівник групи експертів Експертус Кадри
Скільки днів хвороби оплачувати, якщо працівник звільняється під час лікарняного

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оплачувати запізнілий лікарняний

Бухгалтер дізнався про відкритий лікарняний з запізненням. Або ж лікарняний був відкритий за вже відпрацьований день. Як обчислити лікарняні такому працівникові з прикладом заповненого Додатка Д1, – у даній консультації.
27017

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
247154

Оплата електронного лікарняного в бюджетній установі: алгоритм

Розглянемо, як здійснюється оплата е-лікарняного за рахунок роботодавця і які основні моменти потрібно врахувати бухгалтеру, якщо оплата лікарняного здійснюється в межах перших 5 днів тимчасової непрацездатності.
14725

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
23223

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді