Читайте у новому номері журналу «Головбух Бюджет»

Автор
головний редактор журналу «Головбух Бюджет»
Огляд усіх змін законодавства щодо бюджетної сфери, розв'язання робочих ситуацій бюджетного обліку, зразки заповнення звітів, приклади розрахунків та багато іншого – в тижневику «Головбух Бюджет».

Читайте у новому номері журналу «Головбух Бюджет»

⚡️ ПРИДБАТИ ЖУРНАЛ НА ВИГІДНИХ УМОВАХ⚡️

Підвищений рівень напруженості

Законодавець схвалив довгоочікуваний Закон № 3633, яким змінив порядок проходження військової служби, мобілізації та військового обліку. Основні його новації запрацюють із 18.05.2024. Частина з них стосується роботодавців, адже вони беруть участь в оповіщенні про призов на військову службу та бронюванні працівників. Експерт розглянув чергові зміни до мобілізаційного закону. Тож тримайте сім важливих акцентів, що стосуються обов’язків роботодавців щодо мобілізації працівників.

Добігає кінця звітний період за І квартал, а отже, існує висока ймовірність проґавити граничні строки чи поспіхом наробити помилок. Але не хвилюйтеся, у цьому номері підкажемо:

Складність та напруженість в роботі наростає. А що з надбавкою? Щоб ревізори не визнали надбавку за складність і напруженість у роботі незаконною, ознайомтеся з порадами експертки. З’ясуєте, хто має право на цю надбавку, у якому розмірі її виплачувати та чи можна скасувати надбавку за складність і напруженість через брак коштів. Розглянете приклад судової справи, коли дії керівника установи визнали протиправними.

Під загрозою помилок перебуває також виплата компенсації за невикористану відпустку. Адже грудневі зміни до Порядку № 100 спричинили багато складних ситуацій. На допомогу – експертні роз’яснення. З’ясуєте, чи можна виплачувати компенсацію працівнику, який продовжує працювати, що робити, якщо за компенсацією звернувся мобілізований у 2022 році працівник, та як бути з надбавками й доплатами під час розрахунку компенсації педпрацівникам.

Працюймо в тандемі. Крокуймо до Перемоги разом!

акційна передплата журналів для бухгалтерів

Весняні дива для бухгалтерів! Оформлюйте передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»платіть за 10 місяців, а користуйтеся цілий рік!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20.

Статті за темою

Усі статті за темою

Середньоденна заробітна плата

Підкажемо, як визначається середньоденна заробітна плата та як зробити нарахування для різних виплат у 2024 році.
45584

Навчальна відпустка: тривалість та оплата

Оплата навчальної відпустки – які правила надання працівникам та розрахунку відпускних? За яких обставин надається відпустка у зв'язку з навчанням? Розглянемо з експертом.
17520

Коди бюджетної класифікації доходів

Коди бюджетної класифікації доходів (КБД) важливо знати всім суб’єктам господарювання, включаючи й бюджетні установи, адже всі сплачують податки, збори, інші обов’язкові платежі до державного чи місцевого бюджетів.
39310

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді