Читайте у новому номері журналу «Головбух Бюджет»

Автор
головний редактор журналу «Головбух Бюджет»
Огляд усіх змін законодавства щодо бюджетної сфери, розв'язання робочих ситуацій бюджетного обліку, зразки заповнення звітів, приклади розрахунків та багато іншого – в тижневику «Головбух Бюджет».

Читайте у новому номері журналу Головбух Бюджет

⚡️ ПРИДБАТИ ЖУРНАЛ НА ВИГІДНИХ УМОВАХ⚡️

Як не брати на себе зайвого й полегшити бухгалтерське життя

Бухгалтер – усьому голова. Тому роботодавці часто навішують на нього будь-які роботи. Навіть ті, які мають виконувати інші працівники. Як наслідок, у колективі трапляються непорозуміння, а ревізори отримують підстави притягнути бухгалтера до відповідальності за чужі помилки. Причина цієї проблеми – суміжні завдання. Як їх уникнути – розповімо у статті «Головний бухгалтер: що треба, а чого можна й не».

Не хапайтеся за роботи кадровика. Кадровику – кадрове, а бухгалтеру – бухгалтерське. Ліпше поділіться з ним цим номером журналу. Так полегшите роботу і собі, і кадровику. Принаймні вам потім не доведеться утримувати зайві відпускні. Адже запитання про відпустки на дітей і декрет до трьох років завжди в топі на Гарячій лінії. А в літній період і поготів. Короткі відповіді на найцікавіші з них – у статті «Відпустки на дітей до 3 років: 17 запитань у бліцчаті з експертом».

А ще запропонуйте кадровику статтю «Військовий облік з нуля: першочергові кроки й основні документи». Штрафи для роботодавців за порушення правил військового обліку зросли. Тому не радимо ігнорувати цю тему. Експерт підказав, із чого розпочати військовий облік і які документи подавати до ТЦК.

А тепер про бухгалтерське. Платники податків мусять повідомляти податківців про всі об’єкти оподаткування за формою № 20-ОПП. Земельні ділянки – не виняток. Нагадаємо основні правила, як подавати цю форму платникам, які купують, продають, здають чи беруть в оренду земельні ділянки. Приклади, як заповнювати форму № 20‑ОПП в різних ситуаціях, – вам на допомогу.

Для того щоб підтримати інтелектуальний, духовний і фізичний розвиток обдарованих учнів, місцеві громади затверджують програми, які фінансують із місцевих бюджетів. Як обліковувати одноразові премії обдарованим дітям? За яким КЕКВ планувати та проводити видатки? Чи оподатковувати суми цих виплат? Відповіді на ці запитання – вже готові. Скористайтеся прикладом із готовими бухпроведеннями, щоб нарахувати й виплатити премію обдарованим дітям. Знатимете, на підставі чого призначити цю премію та за рахунок яких коштів її виплатити.

Для того щоб полегшити бухгалтерське життя, обирайте собі надійного помічника з найліпшими експертами. Будьте з нами!

Працюймо в тандемі. Крокуймо до Перемоги разом!

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
83352

Бухгалтерська довідка – ЗРАЗОК

Для яких саме господарських операцій складається бухгалтерська довідка? Яку інформацію у ній вказувати? Відповімо на запитання й наведемо зразки заповнення для різних робочих ситуацій.
47016

Методика розрахунку орендної плати: визначаємо розмір, індексуємо, розподіляємо

За оренду державного/комунального майна орендарі сплачують орендну плату установі – орендодавцю/балансоутримувачу. Розмір її за перший місяць/добу/годину визначає договір оренди. Та перед укладенням договору орендодавець/балансоутримувач має визначати її розмір. Як визначити/розрахувати орендну плату розглянемо далі.
32366

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
237453

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді