Подали ПД без додатків: чи прийме її ДПС

Контролюючий орган зобов’язаний надати платнику письмове повідомлення про відмову у прийнятті податкової декларації, якщо така декларація подана без додатків, обов’язковість подання яких передбачена законодавством.

Організація роботи бухгалтерської служби - спробувати БЕЗПЛАТНО

Подали ПД без додатків: чи прийме її ДПС

Згідно зі ст. 46 ПКУ додатки до ПД є її невід’ємною частиною. Вимоги щодо порядку заповнення ПД визначені у ст. 48 ПКУ.

Відповідно до ст. 48 ПКУ податкова звітність, складена з порушенням норм цієї статті, не вважається податковою декларацією, крім випадків, встановлених ст. 46 ПКУ.

У разі подання платником ПД, заповненої з порушенням вимог ст. 48 ПКУ, а також недотримання вимог ст. 49 ПКУ контролюючий орган зобов’язаний надати йому письмове повідомлення про відмову у прийнятті його декларації із зазначенням причин такої відмови.

За матеріалами ЗІР

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47629

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді