У звіті про інвалідів нові графи. Підготуйтесь заповнювати їх вже сьогодні

Мінсоцполітики затвердило нову форму звітності № 10-ПОІ «Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю». Вона замінить форму № 10-ПІ, яку роботодавці щороку подавали до Фонду інвалідів.

Форму № 10-ПІ (річна) замінили формою № 10-ПОІ (річна) «Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю», що затверджена наказом Мінсоцполітики від 27.08.2020 № 591.

Одразу заспокоїмо, звітувати про працевлаштування осіб з інвалідністю потрібно, як і раніше, до 1 березня наступного року. Тобто вперше за новою формою звітуватимете у 2021 році.

Час для ознайомлення з новою формою звітності ще є. Утім, зміни від Мінсоцполітики викликали неабиякий резонанс серед бухгалтерів та кадровиків. Адже в новій формі є нові показники. Тож маєте знайти додатковий час, щоб обчислити їх.

Коли вперше звітувати за новою формою та що саме змінилося, пояснить експерт

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Паспорт бюджетної програми місцевого бюджету 2025

Складають паспорт бюджетної програми місцевого бюджету усі головні розпорядники за коштами місцевого бюджету. Розкажемо про особливості заповнення, внесення змін та термін затвердження.
53678

Складаємо Звіт про виконання паспорта бюджетної програми місцевого бюджету

Конкретизуємо всі показники, які має заповнити головний розпорядник коштів місцевого бюджету в оновленому Звіті про виконання паспорта бюджетної програми місцевого бюджету за 2024 рік. Також покажемо зразок заповнення Звіту про виконання паспорта бюджетної програми місцевого бюджету 2024 за існуючою формою.
64355

Як розрахувати середньооблікову кількість штатних працівників

Коли справа доходить до подання звітності, у бухгалтера постають питання. Адже є сумісники, декретниці, нові працівники й ті, що звільнилися. Давайте розглянемо, як розраховується середньооблікова кількість штатних працівників.
58397

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді