Приватизацію малих держпідприємств проводитимуть через ProZorro.Продажі

Уряд затвердив правила малої приватизації. Тож незабаром відбудеться оголошення акредитації електронних майданчиків. А перші лоти програми малої приватизації мають з’явитися в ProZorro.Продажі вже влітку.

Так, Уряд затвердив:

  • Порядок проведення аукціонів з продажу об’єктів малої приватизації (постанова від 10.05.2018 № 432). У ньому — детальний опис процедур, зокрема, із заведення об’єктів (лотів) до системи ProZorro. Продажі, проведення електронних аукціонів, а також визначення переможця, розміру та порядку плати за участь у ньому;
  • Порядок відбору і авторизації електронних майданчиків для проведення електронних аукціонів малої приватизації (постанова від 10.05.2018 № 433).

Йдеться про продаж об’єктів державної або комунальної власності (єдині майнові комплекси держпідприємств та пакети акцій суб’єктів господарювання, понад 50% статутного капіталу яких належать державі). Вартість активів таких об’єктів неперевищуватиме 250 млн грн. Переліки об’єктів — на сайті ФДМУ.

Джерело: Урядовий портал

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1215

Закупівля послуг з поточного ремонту: які нюанси врахувати

Час від часу у замовника виникає потреба в проведенні поточного ремонту, і для цього він має за законодавством провести закупівлю товарів й послуг. Поточний ремонт як предмет закупівлі належить до послуг, а для закупівлі послуг закупівельне законодавство встановлює свої вимоги. І самому розібратися з ними іноді замовнику не під силу. Допоможемо йому в цьому.
4815

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4258

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35737

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді