Невикористані дні щорічної відпустки у період дії воєнного стану

Працівник має невикористані відпустки: чи зобов’язаний роботодавець надати їх під час війни?

Невикористані дні щорічної відпустки у період дії воєнного стану

Як призначати та звільняти держслужбовців у період війни: 5 підказок НАДС

Якщо працівник має кілька невикористаних відпусток за попередні роки, роботодавець може надати їх у період дії воєнного стану.

Однак роботодавець може і відмовити працівнику надати невикористані дні щорічної відпустки під час воєнного стану (ст. 12 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»). Адже це його право, а не обов’язок.


Сильна підтримка — сильна Україна! Це звичайно про нас із вами. Ми опинилися в невідомому досі для нас становищі. Тому щоб ви та ваша компанія залишалася у робочій колії, пропонуємо підтримку. Ми вже підготували для вас знижку у 2500 грн на передплату тижневика «Головбух: БЮДЖЕТ» на рік.

Обговоріть передплату з вашим менеджером: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13836

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14873

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді