Працівник пішов на самоізоляцію: дії роботодавця

Варіантів може бути кілька. Залежно від обраного варіанта слід заповнити табель та визначитися з оплатою.

П'ять правил виплати зарплати на банківську картку ►►►

Працівник пішов на самоізоляцію: дії роботодавця

Зокрема:

  • Листок непрацездатності. Такий лікарняний всім, окрім медиків, оплачують у розмірі 50% від середнього заробітку, незалежно від стажу (ч. 2 ст. 24 Закону № 1105). Тривалість самоізоляції під меднаглядом — 14 днів. Перші 5 днів оплачує працедавець, а з 6-го — витрати лягають на Фонд соцстрахування.
  • Дистанційна робота. Перевести працівника на дистанційну роботу можна на підставі його заяви або, якщо немає змоги передати заяву, — без неї.
  • Відпустка. На бажання працівника і за згоди роботодавця працівнику можна надати відпустку на час, який потрібно провести вдома. Але, якщо щорічна відпустка надається поза графіком, тоді для її оформлення потрібний оригінал заяви від працівника.
  • Відсутність не оформлена. Працівник може повідомити телефоном про необхідність самоізоляції та більш не виходити на зв'язок. Проте таку відсутність не можна розцінювати як прогул. У табелі час відсутності слід відмітити як неявки з нез'ясованих причин ("НЗ" або "28"). Коли працівник повернеться, слід отримати від нього пояснення про причини відсутності.

За матеріалами Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13839

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14874

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді