Звільнення на тимчасово окупованій території: як оформити

Щоб припинити трудовий договір в односторонньому порядку, працівник подає заяву до центру зайнятості на ім’я роботодавця.

zvilnennya-1.jpg

Позапланові перевірки Держпраці під час воєнного стану

Внутрішньо переміщена особа (ВПО), яка не змогла припинити трудовий договір, оскільки не може продовжувати роботу за попереднім місцем проживання, має право припинити договір в односторонньому порядку.

Для цього ВПО має подати до центру зайнятості заяву на ім’я роботодавця. Датою припинення трудового договору вважатимуть день, що настає за днем, коли ВПО подала заяву.

Центр зайнятості повідомить:

  • роботодавця — будь-якими засобами комунікації, зокрема електронними;
  • територіальний орган ПФУ;
  • територіальний орган ДПС.

Тож ВПО зможуть зареєструватися в центрі зайнятості як безробітні, навіть якщо не розірвали трудових відносин з роботодавцем. Підстава — Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття під час дії воєнного стану» від 21.04.2022 № 2220, який почав діяти 07.05.2022.

За інформацією Держпраці у Кіровоградській області


Крокуємо до перемоги разом! Ми розуміємо, як важлива зараз підтримка, як і на передовій, так і для економіки України. Щоб Ви працювали спокійно, надаємо Вам знижку на передплату фахових видань «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» на рік або півроку.

Ви матимете готові рішення робочих питань актуальні і під час воєнного стану, і після перемоги.

Обговоріть передплату з вашим менеджером: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні) або напишіть у чат. Працюйте спокійно.

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про прийняття на роботу – оформлення на прикладі водія

Як оформити трудові відносини та оформити наказ про прийняття на роботу. Коли відмовити в оформленні трудового договору, а коли встановити стажування та випробування – дивимось на прикладі інструкції, як прийняти на роботу водія.
11595

Наказ про відкликання з відпустки

Відкликання з відпустки працівника – чи можна це зробити? Як скласти розпорядження про відкликання з відпустки, наказ? Роз’яснимо покроково.
52981

Господарський договір бюджетної установи

Господарський договір бюджетної установи – типи, види, істотні умови, порядок укладання та розірвання, перевірки. З якими господарськими договорами зазвичай мають справу бюджетники, чи є в них певні особливості?
16854

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді