Довідка про несудимість замінена на інший документ

Міністерство внутрішніх справ України повідомило про зміну в отриманні одного з найбільш затребуваних документів в країні — довідку про несудимість замінюють на витяг із інформаційно-аналітичної системи.

Нова довідка про несудимість

Калькулятор днів щорічної відпустки

Новий документ отримав назву «Витяг із обліку відомостей про притягнення особи до кримінальної відповідальності та наявності судимості». Витяг можна отримати в онлайн режимі.

Як отримати нову форму довідки про несудимість

  1. Потрібно увійти до «Особистого кабінету».
  2. Пройти ідентифікацію через сервіс ID.GOV.UA.
  3. Заповнити всі поля та надіслати запит.

За кілька хвилин в «Особистому кабінеті» з’явиться витяг в електронному вигляді з QR-кодом, який дає змогу перевірити його чинність.

Є й інші важливі зміни в отримані довідки про несудимість. Новий документ є електронним і в ньому не ставить спеціальний штамп апостиляції, який засвідчує дійсність підписів чи печаток. Така норма передбачена законодавством України.

За матеріалами МВС України

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

 

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про прийняття на роботу – оформлення на прикладі водія

Як оформити трудові відносини та оформити наказ про прийняття на роботу. Коли відмовити в оформленні трудового договору, а коли встановити стажування та випробування – дивимось на прикладі інструкції, як прийняти на роботу водія.
11594

Цивільно-правовий договір з працівником – зразок

Поговоримо про ЦПД договір – визначення, лікарняні, ЄСВ, термін дії, а також небезпечні формулювання, що можуть призвести до штрафів. Розглянемо, що краще: трудовий або цивільно-правовий договір, приклади оподаткування. Наводимо зразок договору.
310687

Строковий трудовий договір для працівника – зразок

Щоб замінити тимчасово переведеного або відстороненого працівника, а також вчасно регулювати кількість працівників в установі залежно від обсягу надаваних послуг роботодавець може приймати працівника на роботу за строковим трудовим договором (або контрактом).
73895

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
15356

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді