Гетманцев спрогнозував курс гривні до кінця року

Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики надав прогноз, чи будуть зміни офіційного курсу національної валюти до кінця 2022 року.

курс гривні до кінця року

Калькулятор індексації зарплати

Данило Гетманцев заявив ЗМІ, що до кінця 2022 року офіційний курс гривні суттєво не зміниться. За його словами, підстав для цього наразі немає.

«Мені здається, що НБУ чітко дав зрозуміти, що до кінця року не буде якихось змін офіційного курсу і для цього підстав немає. Ми маємо з вами у третьому кварталі позитивний платіжний баланс – $2,2 млрд. А також позитивний прогноз платіжного балансу на $1,1 млрд в останньому кварталі року. У нас є достатньо ритмічна допомога партнерів, яка надходить до нас. Понад 45% зовнішньої допомоги з листопада надходить за рахунок грантів. Золотовалютний резерв складає більше $25 млрд., тобто три місяці імпорту гарантовано. Жодних фінансово-економічних підстав немає для того, щоб здешевлювалася гривня», – запевнив Гетманцев в інтерв'ю.

При цьому, він констатує, що реальні середні зарплати в Україні знизяться поточного року: «Це прогноз Нацбанку – зменшення на чверть. Це є наслідком війни: скорочення економіки і 30% інфляції».

Нагадаємо, що в Держбюджеті на 2023 рік обмінний курс гривні до долара США на кінець 2023 року закладено на рівні 45,8 грн за дол. Прогнозна інфляція на 2023 рік – 28%.

Також підписаний Президентом закон «Про Державний бюджет України на 2023 рік» № 8000 зупиняє на рік дію Закону України «Про індексацію грошових доходів населення». Норма Держбюджету про індексацію зарплати міститься у прикінцевих положеннях.

За матеріалами Українські новини

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Індексація зарплати 2024

У 2024 році відновлена індексація зарплати. Які правила для нарахування індексації у 2024 році, як індексувати зарплату, якщо оклад змінюється та якщо не змінювався – дивиться приклади та пояснення від експерта.
44399

Індексація зарплати в вересні 2022 року

Держстат установив індекс інфляції в липні 2022 року в розмірі 100,7%. Хто з працівників бюджетної сфери матиме право на індексацію заробітної плати у вересні 2022-го та в яких розмірах?
6826

Індексація зарплати в серпні 2022 року

Чи зміниться індексація зарплати в серпні 2022 року? Які категорії працівників отримають право на індексацію зарплати? Яким буде базовий місяць для нарахування індексації в серпні?
10148

Індексація зарплати в липні 2022 року

Чи зміниться індексація зарплати в липні 2022 року? Які категорії працівників отримають право на індексацію зарплати? Яким буде базовий місяць для нарахування індексації в липні?
13535

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді