Опубліковано графік роботи Казначейства на новорічні свята

Важлива інформація про робочі дні Державної казначейської служби в новорічний період стосується розпорядників, одержувачів бюджетних коштів та платників податків.

графік роботи Казначейства

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Важлива дата: граничний термін здійснення видатків бюджетного 2022 року є 30 грудня 2022 року (встановлена відповідно до Регламенту роботи органів Державної казначейської служби України).

Отже 30 грудня 2022 року до 19.30 завершується прийняття електронних документів клієнтів із системи дистанційного обслуговування «Клієнт-казначейства – Казначейство» (далі – СДО) до облікових систем АС «Є-Казна Доходи», АС «Є-Казна».

У період з 31 грудня 2022 по 1 січня 2023 року (включно) прийняття органами Казначейства електронних документів від клієнтів через СДО не здійснюється. Клієнтська частина СДО у зазначений період працює у штатному режимі: доступний перегляд інформації, друк виписок, функції формування та візування документів.

Відповідно до регламенту роботи системи електронних платежів СЕП НБУ Казначейство 30 грудня 2022 року до 24.00 здійснює зарахування надходжень до бюджетів усіх рівнів та інших платежів на рахунки, відкриті в Казначействі.

Платежі, які надійдуть на казначейські рахунки з 31 грудня 2022 року до 2 січня 2023 року (включно), будуть зараховані датою банківського дня 2 січня 2023 року.

З 2 січня 2023 року Казначейство працює з клієнтами після виконання комплексу робіт, пов’язаних з початком нового бюджетного 2023 року. Органи Казначейства розпочинають прийняття документів від клієнтів із СДО та опрацювання планових показників, реєстрів зобов’язань, підтвердних документів та платіжних доручень на здійснення видатків.

Починаючи з 3 січня 2023 року органи Казначейства працюють у звичайному режимі.

Нагадаємо, що здійснюючи казначейське обслуговування місцевих бюджетів за видатками, казначей має право відмовити у проведенні платежу і не прийняти до виконання платіжку з наступних причин:

  • неправильно заповнені реквізити платіжки, або не заповнений один з реквізитів, та/або недотримані вимоги по оформленню платіжки;
  • в обліку органу Казначейства відсутні відповідні юридичні бюджетні зобов’язання та/або бюджетні фінансові зобов’язання;
  • платіж не відповідає зареєстрованим юридичним бюджетним зобов’язанням та/або бюджетним фінансовим зобов’язанням;
  • зазначений у платіжці код економічної класифікації видатків не відповідає економічній характеристиці платежу;
  • проведення видатків обмежено нормативно-правовими актами;
  • кошти, що перебувають на відповідному рахунку установи, арештовані;
  • на відповідному рахунку установи зупинено операції з коштами місцевого бюджету;
  • орган Казначейства має рішення органу оскарження за результатами розгляду скарги щодо порушення законодавства у сфері закупівель та/або копії рішення суду про визнання результатів процедури закупівлі недійсними, яке набрало законної сили;
  • залишку коштів на відповідному рахунку установи немає або його недостатньо для проведення платежу;
  • перевищено показники, затверджені у кошторисах, планах асигнувань загального фонду місцевих бюджетів, планах спеціального фонду місцевих бюджетів;
  • установою неподані документи, що підтверджують отримання товарів, робіт/послуг за договорами, згідно з умовами яких було здійснене авансування;
  • паспорта бюджетної програмине затверджено.

За інформацію Державної казначейської служби

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Типова програмна класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів

Програмна класифікація видатків та кредитування місцевого бюджету, відповідно до вимог частини другої статті 10 Бюджетного кодексу України, формується місцевим фінансовим органом за пропозиціями, поданими головними розпорядниками бюджетних коштів під час складання проекту рішення про місцевий бюджет у бюджетних запитах.
12003

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді