Військовим адміністраціям розширили повноваження для залучення безробітних до суспільно корисних робіт

Постанова Кабінету міністрів передбачає низку змін у Порядку залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану.

суспілно корисні роботи

Пошук по Класифікатору професій

Уряд повідомив, що розширив повноваження військових адміністрацій для залучення громадян до суспільно-корисних робіт (далі – СКР). Рішення було прийняте на засіданні Кабінету Міністрів України 16 грудня 2022 року.

Як змінилися повноваження військових адміністрацій:

  1. Їм надано більшої самостійності в ініціюванні та прийнятті рішень про залучення працездатних осіб до виконання СКР.
  2. ВА отримали право визначати види СКР, виконання яких необхідне на відповідній території або місцевості.

Постанова Кабміну передбачає, що виконання суспільно корисних робіт в небезпечних умовах допускається виключно за письмовою згодою особи та з дотриманням вимог щодо охорони праці.

Як вже було визначено раніше, участь у СКР з боку безробітних є добровільною і оплачується не нижче за мінімальну зарплату – 6700 грн. Оплату за виконання таких робіт можуть дофінансовувати з обласних бюджетів.

За інформацією Кабміну

 

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19145

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17418

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді