Фонд соцстрахування назвав середню суму допомоги на лікарняні

За інформацією Фонду, на 100 відсотків профінансовані лікарняні і декретні за заявами-розрахунками, поданими по 20 грудня.

сума допомоги на лікарняні

Калькулятор стажу

З рахунків Фонду соцстрахування сплачено:

  • на допомоги по тимчасовій непрацездатності – 181,52 млн грн;
  • на допомоги по вагітності та пологах – 80,91 млн грн;
  • на допомоги на поховання – 0,7 млн грн;
  • на допомоги по тимчасовій непрацездатності, пов'язаній з виробництвом – 1,89 млн грн.

В 2022 році суми допомоги на час лікування зростали. За 11 місяців 2022 року за кожен день перебування на лікарняному Фонд соцстраху у середньому виплачує допомогу у розмірі 431,42 гривні. Це на 58,7 гривні більше, ніж за той же період минулого року.

Фонд нагадує, що дата фінансування лікарняних і декретних допомог прямо залежить від дати прийняття заяви-розрахунку, яку роботодавець подає за лікарняним працівника.

Через значну кількість роботодавців, які залишились в окупації і не мають можливості гарантувати виплату працівникам отриманих від ФССУ коштів, напрацьовано механізм призначення виплат без залучення роботодавця. У таких випадках виплати призначаються застрахованій особі напряму – для цього необхідно звернутись у відділення Фонду за місцем обліку як ВПО або реєстрації.

За матеріалами Фонду соцстрахування

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оплачувати запізнілий лікарняний

Бухгалтер дізнався про відкритий лікарняний з запізненням. Або ж лікарняний був відкритий за вже відпрацьований день. Як обчислити лікарняні такому працівникові з прикладом заповненого Додатка Д1, – у даній консультації.
27028

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
247179

Оплата електронного лікарняного в бюджетній установі: алгоритм

Розглянемо, як здійснюється оплата е-лікарняного за рахунок роботодавця і які основні моменти потрібно врахувати бухгалтеру, якщо оплата лікарняного здійснюється в межах перших 5 днів тимчасової непрацездатності.
14741

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
23226

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді