Для місцевих бюджетів підготовлені довідки з розрахунку освітньої субвенції

Міністерство освіти і науки України підготувало інформаційні довідки щодо розрахунку обсягів освітньої субвенції для обласних бюджетів та бюджетів територіальних громад на 2023 рік.

освітня субвенція 2023

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Довідки призначені для кращого розуміння особливостей розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами. Їх можна використовувати для аналізу ефективності мережі закладів та прийняття управлінських рішень щодо її оптимізації.

Довідки по регіонам доступні за посиланням.

Інформаційна довідка щодо розрахунку освітньої субвенції для кожного місцевого бюджету містить:

  • базову інформацію про засновника та огляд розподілу освітньої субвенції, включаючи історію розподілу з 2019 року (або з моменту створення територіальної громади);
  • підсумки розподілу освітньої субвенції та детальний розрахунок обсягу освітньої субвенції на 2023 рік згідно з формулою розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами.

Згодом довідки будуть доповнені графічною інформацією щодо розподілу освітньої субвенції. Це дозволить порівняти динаміку зміни окремих параметрів, та переліком закладів загальної середньої освіти (без врахування приватних, спеціальних та вечірніх ЗЗСО).

Нагадаємо, у 2023 році до обсягу освітньої субвенції для всіх місцевих бюджетів (без урахування обсягів субвенції обласним бюджетам, передбачених на оплату простою) застосовується коефіцієнт 0,900.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Витрати на освітню субвенцію у 2024 році

Місцеві бюджети з державного бюджету отримують трансферти на спільні цільові програми. Освітня субвенція – це один з таких трансфертів. Про умови її отримання та перелік витрат, на які можна витрачати кошти освітньої субвенції – у цьому огляді
4601

Субвенція місцевим бюджетам

Субвенція – це виплата із державного бюджету місцевим бюджетам, яку надають лише на конкретні цілі. На що вона виділяється щороку – у цьому огляді.
52463

Інформаційна довідка щодо розрахунку обсягів освітньої субвенції

Освітня субвенція з державного бюджету покликана ОМС утримувати школи, професійно-технічні училища коледжі, які мають фінансуватися за рахунок місцевих бюджетів. Механізм її розподілу базується на складній формулі й МОН в інформаційній довідці показало ті цифри, які впливали на розподіл освітньої субвенції у 2021 році. Призначення, наповнення та приклад такої довідки – у цьому огляді.
7603

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді