Затверджено зміни до Податкового кодексу – що зміниться при реєстрації податкових накладних

Президент України підписав Закон «Про внесення змін до розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо відновлення обмеження перебування грального бізнесу на спрощеній системі оподаткування» від 12.01.2023 р.

реєстрація податкових накладних зміни

Калькулятор штрафів

Затверджений закон стосується не лише грального бізнесу, але й зменшує суми штрафів за несвоєчасну реєстрацію і коригування податкових накладних.

На період дії воєнного стану та протягом шести місяців після його скасування:

  • штрафи за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних зменшуються в 2-5 разів (з 10-20-30-40-50% до 2-5-10-15-25% від суми ПДВ);
  • час роботи електронних сервісів для реєстрації накладних подовжується з 8.00 до 20.00;
  • термін реєстрації податкових накладних подовжується на 3-5 днів;
  • операційний день для реєстрації і корегування податкових накладних подовжено з 00.00 до 24.00. Якщо у визначені терміни платнику не надходить квитанція з рішенням, податкова накладна автоматично реєструється в Єдиному реєстрі.

Нагадаємо, з 1 січня зросли штрафи за порушення трудового законодавства. Розмір штрафу за порушення трудового законодавства залежить від мінімальної зарплати, яка в 2023 році встановлена на рівні 6700 грн.

За інформацією першого заступника голови парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослава Железняка

 

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47666

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді