Кого можуть бронювати державні установи та ОМС – пояснення Мінекономіки

У своєму листі Міністерство економіки наводить правові підстави для бронювання держслужбовців та працівників органів місцевого самоврядування.

кого можуть бронювати державні установи

Пошук по Класифікатору професій

В листі Мінекономіки  від 14.02.2023 р. № 2704-20/6112-01 за підписом заступника міністра Ігора Фоменка містяться причини для бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування та підприємствами, установами і організаціями.

Станом на 14 лютого 2023 року був чинний Порядок на період мобілізації та на воєнний час, затверджений постановою Кабінету Міністрів від 04.02.2015 № 45 (далі – Порядок № 45).

Згідно з Порядком № 45 здійснюється бронювання військовозобов’язаних, які працюють: 

  • в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування;
  • на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення).

Отже державні установи та органи місцевої влади можуть здійснювати бронювання військовозобов’язаних у відповідності критеріям бронювання та у відповідності до переліку посад і професій, які підлягають бронюванню на період мобілізації та на воєнний час.

Нагадаємо, 

Заброньованим військовозобов’язаним надається відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації, яка не може перевищувати:

  • строку проведення мобілізації – для військовозобов’язаних, зазначених в абзаці другому пункту 1 Порядку №45; 
  • 6 місяців – для військовозобов’язаних, зазначених в абзацах третьому — п’ятому пункту 1 Порядку №45.

За інформацією Мінекономіки

 

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7014

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17220

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
106484

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді