Бронювання держслужбовців та працівників ОМС – Кабмін затвердив нову постанову

Уряд визначив умови для бронювання під час дії воєнного стану військовозобов’язаних за списками військовозобов’язаних.

Бронювання держслужбовців та працівників ОМС

Калькулятор середньооблікової чисельності штатних працівників

Зокрема пропонуються до бронювання на період мобілізації та на воєнний час працівники, які працюють:

  • в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, у разі, коли це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів; 
  • на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення), у разі, коли це необхідно для виконання встановлених мобілізаційних завдань (замовлень);
  • на підприємствах, в установах і організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб Збройних Сил, інших військових формувань;
  • на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Заброньованим військовозобов’язаним надається відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації.  У рішенні Мінекономіки зазначається строк дії відстрочки, який не може перевищувати:

  • строку проведення мобілізації – для військовозобов’язаних, зазначених в абзаці другому пункту 1 цього Порядку; 
  • 6 місяців – для військовозобов’язаних, зазначених в абзацах третьому — п’ятому пункту 1 цього Порядку.

Бронювання держслужбовців

  1. Військовозобов’язані, які займають посади державної служби категорій «А» та «Б», керівники міністерств та їх заступники, керівники державних органів, органів державного управління, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, та їх заступники, керівники самостійних структурних підрозділів таких органів та їх заступники, а також працівники патронатних служб підлягають бронюванню незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності.
  2. Кількість військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню та займають посади в органах державної влади, інших державних органах, органах державного управління, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, крім військовозобов’язаних, зазначених в абзаці третьому цього пункту, повинна становити 50 відсотків кількості військовозобов’язаних зазначених органів на дату подання списку.

Бронювання працівників ОМС

  1. Військовозобов’язані, які займають посади першої – четвертої категорій посад в органах місцевого самоврядування, підлягають бронюванню незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності.
  2. Кількість військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню та займають посади п’ятої – сьомої категорій посад в органах місцевого самоврядування, повинна становити 50 відсотків кількості військовозобов’язаних органу місцевого самоврядування на дату подання списку.

За матеріалами Кабміну

 

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Одноразова грошова допомога родинам загиблих військових: як не втратити

Сім'я військового, який загинув, захищаючи Батьківщину, має право отримати компенсацію — одноразову грошову допомогу (ОГД) у розмірі 15 мільйонів гривень. Але ряд особливостей значно ускладнює отримання допомоги.
5351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді