Супровідна відомість: коли необхідна при виплаті зарплати

Постановою № 56 НБУ затвердив зміни до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті.

П'ять правил виплати зарплати на банківську картку ►►►

Супровідна відомість: коли необхідна при виплаті зарплати

Цією Постановою зокрема, уточнено, що платник має право перерахувати кошти на рахунок банку для подальшого їх переказу на рахунки отримувачів, які відкриті в цьому банку або в інших банках.

При перерахуванні коштів для виплати зарплати більше ніж одному працівникові разом із платіжним дорученням подається відомість, яка має містити такі обов'язкові реквізити:

  • номер рахунку отримувача;
  • код отримувача;
  • сума платежу;
  • підписи платника;
  • призначення платежу.

Супровідною відомістю виступає супровідний документ, який подає платник під час переказу зарплати. Вона містить перелік обов'язкових реквізитів та загальну суму переказу, зазначену в платіжному дорученні.

Ці новації дозволяють працівникам обирати банк для виплати зарплати.

За матеріалами ДПС

Супровідна відомість: коли необхідна при виплаті зарплати
Тарас Шарий керівник Об’єднаної редакції МСFR Головбух, ACCA DipIFR (rus)
Ще влітку Кабмін та Профспілка анонсували зміни до порядку розрахунку відпускного середнього заробітку. Але «обіцяти — ще не одружитися»! Як виявилося, Кабмін наполіг на своєму і отримав бажаний результат. Давайте розбиратися, навіщо ці зміни і що маємо врахувати у своїй роботі вже зараз

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Мінімальна зарплата 2025

Мінімальна зарплата 2025 встановлена у законопроекті № 12000 «Про Державний бюджет України на 2025 рік». Розмір МЗП з 1 січня 2025 року остаточно буде затверджено у держбюджеті.
3289

Грошове забезпечення військовослужбовців 2024

Як правильно обчислити грошове забезпечення військовослужбовців 2024 року, у якому розмірі нарахувати, які виплати входять до нього, коли і де виплачувати, як оподатковувати — дізнаєтеся з даної публікації.
88491

Приклади відрахувань із заробітної плати

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати — у статті.
343344

Прожитковий мінімум 2024

Пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом. Цю гарантію закріплено у частини третій статті 46 Конституції України. Розглянемо що ж собою являє такий показник як прожитковий мінімум 2024 року, розмір якого визнає Держбюджет-2024.
7343

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
57495

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді