Звіт з ЄСВ — за оновленою формою

Мінфін наказом від 15.05.2018 № 511 оновив звіт ЄСВ та у новій редакції виклав Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Змінилася Таблиця 5 Звіту з ЄСВ. У графі 11 зазначатимуть дату початку і закінчення проходження військової служби. Відповідно, додали нові категорії осіб:

  1. — військовослужбовці, особи рядового і начальницького складу, які отримують декретні виплати;
  2. — військовослужбовці, особи рядового і начальницького складу.

Крім того, у Таблиці 5 з’явилися графи:

  • 12. Професійна назва роботи;
  • 13. Код ЗКППТР;
  • 14. Код класифікатора професій;
  • 15. Посада;
  • 16. Документ-підстава про початок роботи та відпустку, кінець трудових або цивільно-правових відносин, переведення на іншу посаду;
  • 19. Військове звання.

Таблиця 6 Звіту з ЄСВ також зазнала змін. У неї додали новий код типу нарахувань — 14. Його використовуватимуть, аби відобразити різницю між мінімальною зарплатою та фактично нарахованою за попередні періоди, у зв’язку з перерахунком у разі звільнення працівника за попередні періоди, що пов’язані з уточненням днів використаної наперед відпустки (у зв’язку зі сторнуванням).

Наказ № 511 опублікують 06.07.2018 в журналі «Офіційний вісник України». У такому разі він набере чинності з 01.08.2018, а вперше подаватимемо Звіт з ЄСВ за оновленою формою починаючи зі звітності за серпень, граничний строк подання якої — до 20 вересня 2018 року.

image98

Інструкції заповнення й зразки, що знадобляться для звітності:

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35574

Звіт з праці 1-ПВ: бланки та інструкція

Звіт з праці (форма 1-ПВ) : ➤ хто подає ➤ строки подання звіту ➤ звіт за місяць ➤ звіт з праці за квартал ➤ як заповнити звіт ➤ скачати бланки.
82654

Авансовий звіт на відрядження: проведення

Які проведення використовувати, коли працівники подають авансові звіти на відрядження – продемонструємо на шести прикладах. А також розглянемо, як відобразити в бухгалтерському обліку ці операції за різних ситуацій.
67740

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3693

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді