Уряд змінив порядок сертифікації педпрацівників

Кабінет міністрів встановив стаж, потрібний для сертифікації, а також встановив строки повторного проходження.

порядок сертифікації педпрацівників

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Кабінет міністрів прийняв постанову від 28.03.2023 р № 170 і змінив Положення про сертифікацію педагогічних працівників.

Зокрема:

  1. У сертифікації можуть узяти участь педагогічні працівники, які на момент реєстрації працюють на відповідній посаді за основним місцем роботи та мають стаж педагогічної роботи не менше двох років.
  2. Педагогічний працівник, який вже брав участь у сертифікації, але не отримав сертифіката, має право на повторне проходження не раніше ніж через рік.
  3. Правом на проходження сертифікації за рахунок коштів державного бюджету педагогічний працівник може скористатися один раз на три роки.
  4. Педагогічний працівник, який реєструється для проходження сертифікації, може подати документи електронним способом (скановані копії та/або фотокопії), а також обрати населений пункт, у якому бажає скласти незалежне тестування (з визначеного Міністерством освіти і науки України переліку).

Раніше Міністерство освіти і науки, щоб заохотити педагогічних працівників, які впроваджують у практику роботи закладів загальної середньої освіти сучасні методики компетентнісного навчання та освітні технології, затвердило інші важливі питання проведення сертифікації педагогічних працівників у 2023 році.

Нагадаємо, тарифна сітка з посадовими окладами викладачів вищої освіти в 2023 році не змінилася.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13833

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14868

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді