Реєструвати у ПРРО операцію «сторно» чи складати акт про видачу коштів

ДПС пояснило умови для складання акта при поверненні коштів чи рекомпенсації

ПРРО операція сторно

Калькулятор штрафів

Податківці роз’яснили, що від’ємні суми з використанням операції «сторно» дозволено реєструвати через РРО/ПРРО виключно у разі відмови клієнта від проведеної операції з торгівлі валютними цінностями.

Якщо ж клієнт відмовився від отримання товару/надання послуги, за фактом видачі коштів та скасування помилково проведеної через РРО/ПРРО суми розрахунку, помилкової форми оплати матеріально відповідальна особа має скласти акт про видачу коштів. Його обов’язково складають, якщо сума коштів, виданих при поверненні товару чи рекомпенсації раніше оплаченої послуги, перевищує 100 грн.

Також актом про видачу коштів оформлюють скасування помилково проведеної через РРО/ПРРО суми розрахунку або помилково вибраної форми оплати (готівка, картка тощо). В акті зазначають відомості про помилкову суму та реквізити розрахункового документа.

Ці акти передають до бухгалтерії, їх потрібно зберігати протягом трьох років. 

За інформацією ГУ ДПС у Вінницькій області

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47570

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді