Коли ревізори не можуть кваліфікувати нецільове використання коштів

☝️ Дізнайтеся, як аргументовано відстояти інтереси вашої установи перед ревізорами

Коли ревізори не можуть кваліфікувати нецільове використання коштів

Кожен бухгалтер знає, що бюджетна установа має витрачати кошти тільки на цілі, визначені бюджетними призначеннями та бюджетними асигнуваннями. І майже кожного разу під час ревізій, ревізори виявляють нецільове їх використання. Раніше, таким порушенням вважали видатки установи, які не відповідають економічній сутності платежу. Казначейство роз’яснило, чому таке порушення не можна кваліфікувати як нецільове використання бюджетних коштів.

Тож будьте впевнені, керуйтеся роз’ясненням і правильно вибудовуйте лінію захисту, якщо вам доведеться відстоювати інтереси установи перед ревізорами.

✔️ Читати роз’яснення Казначейства

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8642

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19101

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді