Переведення працівника на іншу роботу: чи можливе через карантин

Чи може роботодавець перевести працівника без його згоди на іншу роботу у зв’язку із карантинними обмеженнями?

✔️ ПСП-2021: кому і як надавати

Переведення працівника на іншу роботу: чи можливе через карантин

Власник або уповноважений ним орган має право перевести працівника строком до одного місяця на іншу роботу, не обумовлену трудовим договором, без його згоди.

Це можливо в разі:

  • якщо вона не протипоказана працівникові за станом здоров’я,
  • лише для відвернення або ліквідації наслідків стихійного лиха, епідемій, епізоотій, виробничих аварій, а також інших обставин, які ставлять або можуть поставити під загрозу життя чи нормальні життєві умови людей.

Оплата праці відбуватиметься, виходячи з об’ємів виконаної роботи, але не може бути нижчою, ніж середній заробіток за попередньою роботою.

За матеріалами Держпраці

Переведення працівника на іншу роботу: чи можливе через карантин
ІРИНА ЧИГИР,головний редактор Експертус Головбух
Якнайшвидше перевірте свої цивільно-правові договори. Вилучіть із них усе, що дає підстави перекваліфікувати їх на трудові. Ризики претензій від контролерів зросли, причому одразу від двох відомств — ДПС і Держпраці. Читайте, через які формулювання у договорах організацію оштрафують на 50 тис. грн

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13833

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14868

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді