Затверджено розподіл субвенцій та компенсацій для місцевих бюджетів за розміщення ВПО

Кабінет Міністрів затвердив розподіл у 2023 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

розподіл субвенцій місцевим бюджетам

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Рішення про розподіл прийняте Урядом 12 травня. Грошу будуть спрямовані на грошові компенсації з жилі приміщення для сімей учасників бойових дій та для покриття витрат за розміщення на безоплатній основі внутрішньо переміщени осіб.

Затверджено розподіл у 2023 році:

  • субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей учасників бойових дій на території інших держав, визначених у абзаці першому пункту 1 статті 10 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», для осіб з інвалідністю I-II групи з числа учасників бойових дій на території інших держав, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, пов'язаних з перебуванням у цих державах, визначених пунктом 7 частини другої статті 7 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та які потребують поліпшення житлових умов, в гривень. в обсязі 485 млн. 704,563 тис.
  • субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей осіб, визначених у абзаці чотирнадцятому пункту 1 статті 10 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», для осіб з інвалідністю І-ІІ групи, які стали особами з інвалідністю внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоровʼя, одержаних під час участі у Революції Гідності, визначених пунктом 10 частини другої статті 7 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та які потребують поліпшення житлових умов, в обсязі 4 млн. 493,825 тис. гривень.

Для покриття витрат за вересень – грудень 2022 р. обʼєктів державної, комунальної та приватної власності, у будівлях (приміщеннях) яких в умовах воєнного стану на безоплатній основі розміщувалися переселенці, виділено 219 млн. 759 тис. гривень.

З цієї суми:

  • центральним органам виконавчої влади – 6 млн. 703 тис.  грн. для надання компенсації підприємствам, установам і закладам державної форми власності, які належать до сфери їх управління (крім державних закладів освіти, зазначених у статтях 89 і 90 Бюджетного кодексу України);
  • Міністерству освіти і науки – 23 млн 128 тис грн для надання компенсації державним закладам, які належать до сфери його управління, та приватним закладам освіти;
  • Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури 184 млн 303 тис 357 грн для надання додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на компенсацію комунальним закладам, державним закладам освіти, що передані на фінансування з місцевих бюджетів, та закладам спільної власності територіальних громад області та району, що перебувають в управлінні обласних та районних рад, за розподілом між обласними бюджетами;
  • обласним державним адміністраціям (відповідним військовим адміністраціям) – 5 млн 624 тис грн для надання компенсації приватним закладам (крім приватних закладів освіти).

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Витрати на освітню субвенцію у 2024 році

Місцеві бюджети з державного бюджету отримують трансферти на спільні цільові програми. Освітня субвенція – це один з таких трансфертів. Про умови її отримання та перелік витрат, на які можна витрачати кошти освітньої субвенції – у цьому огляді
4601

Субвенція місцевим бюджетам

Субвенція – це виплата із державного бюджету місцевим бюджетам, яку надають лише на конкретні цілі. На що вона виділяється щороку – у цьому огляді.
52464

Інформаційна довідка щодо розрахунку обсягів освітньої субвенції

Освітня субвенція з державного бюджету покликана ОМС утримувати школи, професійно-технічні училища коледжі, які мають фінансуватися за рахунок місцевих бюджетів. Механізм її розподілу базується на складній формулі й МОН в інформаційній довідці показало ті цифри, які впливали на розподіл освітньої субвенції у 2021 році. Призначення, наповнення та приклад такої довідки – у цьому огляді.
7603

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді