В Україні встановлено новий вихідний день

Верховна Рада затвердила нові святкові та вихідні дні в травні.

новий вихідний день в травні

Норми тривалості робочого часу 2023

У понеділок, 29 травня парламент підтримав Закон України «Про День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років».

За нього голоси віддали 317 народних депутатів.

Закон оголошує 8 травня офіційним вихідним – в цю дату буде святкуватися День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років.

9 травня буде відзначатися День Європи.

Нагадаємо, на розгляді в парламенті знаходяться три законопроєкти, якими зкорема пропонується встановити такі святкові і неробочі дні як:

  • 25 лютого – День української жінки (День українки) – День народження Лесі Українки,
  • 9 березня – Шевченків день – День народження Тараса Шевченка,
  • друга неділя травня – День матері та інші.

 

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17221

Норми робочого часу 2024 для «шестиденки»

Верховна Рада та Президент знов подовжили дію воєнного стану – тепер до 09 листопада 2024 року. Отже тримайте норми тривалості робочого часу та виробничий календар на 2024 рік для шестиденного робочого тижня. З’ясуйте, які норми діють під час воєнного стану.
20129

Норми робочого часу 2024 для «п’ятиденки»

Після подовження воєнного стану до 09 листопада 2024 року тримайте оновлений розрахунок норм тривалості робочого часу на 2024 рік. Норми робочого часу 2024 розраховані для п’ятиденного робочого тижня.
55738

Табель обліку робочого часу 2024 – бланк | зразок заповнення

Табель обліку робочого часу – це первинний документ, який містить перелік усіх працівників установи з відмітками про те, як вони відпрацювали робочий час протягом облікового періоду. Без цієї інформації заробітну плату працівникові не нарахуєш. То хто, коли і як складає табель?
163317

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді