Новий закон дозволив частіше достроково присвоювати військові звання

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Набув чинності закон, який встановлює нові правила заохочення у виді дострокового присвоєння чергового військового звання.

дострове присвоєння військового звання

Пошук по Класифікатору професій

Чергове військове звання військовослужбовцям присвоюють після проходження строку вислуги у військовому званні. Достроково його могли присвоїти лише один раз за весь період проходження військової служби.

Законом України «Про внесення зміни до статті 29 Дисциплінарного статуту Збройних Сил України» від 02.05.2023 № 3088-IX, який набрав чинності 28.05.2023, передбачили, що заохочення у виді дострокового присвоєння чергового військового звання може бути застосовано до військовослужбовців рядового, сержантського, старшинського та молодшого офіцерського складу вдруге, але не раніше ніж через шість місяців з дня присвоєння попереднього військового звання. Ця норма діятиме у період дії воєнного стану або відсічі збройної агресії проти України.

Нагадаємо, у разі підвищення військового звання зростає оклад за військовим званням і, відповідно, розмір надбавок, доплат, які встановлені військовослужбовцю.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7058

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17324

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
106696

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді