Змінено порядок компенсації за зруйноване майно

Подати заяву на компенсацію за пошкоджене житло можна не лише через «Дію», але й на папері.

зруйноване майно

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

У вівторок, 30 травня, Уряд провів засідання, під час якого вніс зміни до постанови КМУ від 12.04.2023 N381 «Про затвердження Порядку надання компенсації для відновлення окремих категорій обʼєктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації, з використанням електронної публічної послуги «єВідновлення».

Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Відтепер подати заяву на отримання компенсації за пошкоджене внаслідок бойових дій житло можна офлайн — через ЦНАПи, органи соцзахисту або нотаріуса.

Також окреслено:

  • організацію безпечного поводження з відходами від руйнувань, будівництва та знесення (демонтажу);
  • мінімізацію негативного впливу на здоровʼя людей, навколишнє природне та соціальне середовище під час виконання робіт з відновлення експлуатаційної придатності обʼєкта.

Передбачено запровадження вибіркового та комплексного моніторингу розгляду заяв на виплату компенсації та верифікації цільового використання коштів компенсації за пошкоджене нерухоме майно.

Затверджено Порядок надання компенсації за знищені обʼєкти нерухомого майна. Така допомога буде надаватися заявникам для фінансування:

  • будівництва будинку садибного типу, садового або дачного будинку – шляхом перерахування на поточний рахунок отримувача грошових коштів;
  • придбання квартири, іншого житлового приміщення, будинку садибного типу, садового або дачного будинку (у т.ч. приміщення/будинку, що буде споруджений в майбутньому, або інвестування/фінансування його будівництва) – з використанням житлового сертифікату.

Розмір компенсації – не нижче вартості спорудження житла відповідної площі, розрахованої за показником опосередкованої вартості у регіонах України відповідно до місцезнаходження такого майна.

Нагадаємо, 23 лютого 2023 р. ВРУ прийняла Закон № 7198  «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації». 17 березня Закон піписано Президентом.

 

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3475

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13835

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14871

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2939

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді